Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Volg ons

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

Vakantie in eigen tuin

Vakantie in eigen tuin

Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, de bijen zoemen en de bloemen bloeien. Het is helemaal geen ramp om vakantie in eigen land te vieren. Maak er een fijne ‘staycation’ van door optimaal te genieten van je eigen tuin. Ons tuincentrum in Oosteind heeft genoeg producten in huis voor heel veel zomerpret voor jong en oud. Van hangmatten tot waterornamenten en van barbecues tot kweekbakken.

5 toptips voor een fijne staycation in eigen tuin

1. Luieren, loungen en hangen

Op een warme zomerdag wil je natuurlijk zo veel mogelijk nietsdoen. Kijk bij ons assortiment tuinmeubels naar een lekkere loungebank, zitzakken, comfortabele loungers, verstelbare tuinstoelen, een staande schommelstoel of  een schommel voor de kleintjes.

2. Zoek de schaduw op

De laatste jaren hebben we in de zomer steeds vaker te maken met echt tropische temperaturen. Je houdt het dan in de volle zon niet uit en bovendien riskeer je je huid te verbranden, zeker tussen 13.00 en 16.00 uur. Zorg dus voor een fijne schaduwplek. Denk aan een pergola begroeid met een druif of bloeiende klimrozen, een parasolboom of een (kleine) boom met meerdere stammen, een veranda, hip schaduwdoek of een vrolijke parasol.

3. Verfrissend water

We gaven je hier al eerder tips voor verkoelend waterplezier voor jong en oud. Alleen al het geluid van kabbelend of klaterend water is op een warme zomerdag heel verfrissend. Heb je geen vijver waar je een fonteinpomp in kunt installeren, kijk dan eens naar een decoratief waterelement, een opblaasbaar zwembadje, een buitendouche of een vogeldrink- en badderschaal. Of vul een grote teil of bak met water en wat speeltjes voor de kleintjes. De kids vinden het overigens altijd leuk om elkaar nat te spuiten met de tuinslang of onder de zwenksproeier door te rennen.

4. Organiseer een tuinfeest

Er zijn vast buren, vrienden of familieleden die net als jij niet naar het buitenland zijn vertrokken. Organiseer samen een leuk tuinfeest! Zet tafels en (klap)stoelen buiten, vul emmers of de kruiwagen met water en ijsklontjes en leg daar flessen fris, bier en wijn in. Zet grote kannen ijsthee en sangria klaar, steek de barbecue aan en plaats hier en daar citroengeurkaarsen of citroengeraniums om muggen op afstand te houden.

5. Kweken en plukken

Laat de kinderen makkelijke, snelgroeiende groenten en kruiden in een bak, pot of zonnig hoekje in de tuin zaaien en verder opkweken, zoals snijsla, veldsla, rucola, tuinkers, peterselie en basilicum. Laat ze eetbare bloemen, zoals onbespoten Oost-Indische kers, goudsbloemen en kamillebloemen, of blaadjes van kruiden als munt en citroenmelisse plukken en verwerk die samen in een salade, bij een toetje, in de (ijs)thee of in ijsklontjes.

Fijne staycation!