Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00

Volg ons

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

AVRI steunt CLINICLOWNS met een wensvijver tijdens de kerstshow

AVRI steunt CLINICLOWNS met een wensvijver tijdens de kerstshow

Op zaterdag 13 oktober opende de beroemde kerstshow van AVRI Bloem- & Tuincentrum zijn deuren weer. In deze drukke en gezellige periode wordt er door AVRI altijd een goed doel gekozen waarvoor zij een actie organiseren. Er staat een prachtige wensvijver waar bezoekers muntjes in kunnen gooien voor het goede doel. Dit jaar is dat goede doel stichting CliniClowns. AVRI heeft dit doel gekozen, omdat Dongenaar Matthieu Verlinde het afgelopen jaar zich al op vele manieren heeft ingezet voor CliniClowns. Maar natuurlijk is het ook een schitterend doel op zichzelf, vult AVRI eigenaar Frank van der Avoird aan.

Matthieu kwam in aanraking met CliniClowns toen zijn eigen dochter in het ziekenhuis lag. De 12-jarige Lynne vond het maar saai in het ziekenhuisbed. Door een aandoening waarbij pijnprikkels door de hersenen verkeerd worden doorgegeven, moest ze er een week verblijven. Maar zodra de CliniClowns haar kamer binnen wandelden, veranderde de sfeer. “Het was vlak na het songfestival, waar een vrouw een jodelliedje zong. Een van de clowns ging voor mij jodelen en dat was echt heel grappig!”, vertelt Lynne. Zij denkt nog graag terug aan het bezoekje van de clowns. “Het maakt me nog steeds heel blij. Ik word er gelijk weer vrolijk van.”

Door de leuke ervaring van zijn dochter, besloot Matthieu zich in te schrijven voor de Alpentocht voor CliniClowns. Hij rende afgelopen september 21 km naar de top van de Mont Ventoux. Dat is hem zo goed bevallen dat hij doorgaat met acties voor CliniClowns en volgend jaar zal hij de Franse Col de Galibier op gaan rennen.

Matthieu is heel dankbaar dat tuincentrum AVRI hen wil helpen om geld in te zamelen voor CliniClowns. Naast de actie bij AVRI heeft Matthieu nog veel meer plannen om geld in te gaan zamelen voor zijn CliniClowns Alpentocht in 2019 en vertelt dat hij heel erg blij is met hulp van Ben Barendse, die hem hier enorm bij ondersteunt. “ Ben zou mij een beetje moeten remmen, maar inmiddels is hij zelf net zo enthousiast!”.

Matthieu zal op veel dagen te vinden zijn in AVRI Bloem- en Tuincentrum om mensen te entertainen en te vertellen over CliniClowns. Natuurlijk hoopt hij op veel donaties in de wensvijver!