Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Volg ons

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

Speciale actie voor INITIA-scholieren

Speciale actie voor INITIA-scholieren

Zelf uw eigen moestuintje kweken, dat kan!
Bij aankoop van een zakje zaadjes (groenten-, kruiden-, en/of bloemenzaadjes) bij AVRI krijg je een gratis rood stenen potje van 10cm of kleiner. Per zakje krijg je één stenen potje.

Deze actie is alleen geldig op vertoon van de advertentie omtrent de moestuintjes uit het INITIA-sponsorboekje en uw INITIA-pasje. Deze actie is geldig van 1 december 2016 tot en met 30 november 2017.

Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties/aanbiedingen, de stenen potjes worden gratis uitgereikt zolang de voorraad strekt!

Waarom een eigen moestuintje kweken voor kids zo leuk en leerzaam is?
Hieronder worden er een aantal leuke tips weergegeven die je kan gebruiken voor het kweken van je eigen moestuintje. 

- 10 potjes met zaden in de volle grond zetten of in een grote pot, dit in de vorm van je voorletter. 
- Geef altijd iets aan de bodem terug als je hem gebruikt, voed je bodem bijvoorbeeld met groenteafval, koffiedrek of eierschalen en vergeet niet de juiste potgrond te gebruiken voor het beste resultaat.
- Maak een mini-kas voor je moestuintje, hiermee worden je plantjes beschermd tegen de kou.
- Plantjes hebben zonlicht nodig om goed te kunnen groeien, plantjes die in de schaduw staan hebben langer de tijd nodig om te kunnen groeien, blijven kleiner en geven een minder grote oogst dan plantjes die veel zonlicht krijgen. 
- Onderhoud van je moestuin is belangrijk, maar onkruid kun je soms ook oogsten zoals van brandnetels daar kun je soep van maken. 
- Verpotten van je plantjes is belangrijk, maar plantjes houden wel van een vast plekje dus doe het niet te vaak. 
- Oogsten is natuurlijk een leuk onderdeel net als het zien groeien van de plantjes, maar oogsten is ook nog eens lekker. Let wel op wanneer je wilt gaan oogsten, want als je de sla laat staan krijg je doorgeschoten sla met bloempjes, courgettes moet je regelmatig oogsten.