Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Volg ons

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

Bezoek Dierenarts Marnix van Pedigree

Bezoek Dierenarts Marnix van Pedigree

Verzorg het gebit van je hond dagelijks, het hele jaar door!

In februari 2016 was het alweer de 10e Maand van de Gebitsverzorging. Duizenden honden baasjes hebben tijdens deze maand weer het gebit van hun hond bij de dierenarts laten controleren. Maar een goede gebitsverzorging is natuurlijk het hele jaar belangrijk! Onbehandelde tandsteen kan namelijk leiden tot vervelende ontstekingen bij je hond, die met een goede gebitsverzorging voorkomen hadden kunnen worden!

Dit jaar organiseerde PEDIGREE® een winkelwedstrijd uit voor de dierenspeciaalzaak of dierenafdeling die in hun zaak de Maand van de Gebitsverzorging op de meest opvallende manier terug liet komen op de winkelvloer. De winnaar is AVRI Bloem- en Tuincentrum uit Oosteind geworden, zij wonnen daarmee een bezoek van tandheelkundig dierenarts Marnix Lamberts. Afgelopen 7 mei was het zo ver en konden bezoekers van AVRI Bloem- en Tuincentrum gebruik maken van een gratis gebitscontrole door dierenarts Marnix.

Wat maakt voor hen de Maand van de Gebitsverzorging belangrijk?

-Afdelingsverantwoordelijke John van Kuijk:

‘Het is van groot belang om de hond elke dag iets te kauwen te geven zodat het gebit goed onderhouden blijft. Een hond met een gebitsprobleem stinkt helaas  vaak  uit de mond. Om dit tegen te gaan zijn er diverse verschillende kauwmaterialen aanwezig, van zacht tot hard, groot en klein, voor ieder hondenras en voor verschillende leeftijden zijn er diverse varianten. Heerlijk om eens flink de tanden in te zetten!!  Ook de voeding, grotere brokken, zouden problemen tegen kunnen gaan. U zou natuurlijk ook de tanden van uw hond kunnen gaan poetsen of speciaal mondwater gebruiken.

Om te kijken of er ook voor uw hond iets bij zit wat goed voor het gebit is en lekker voor de hond, neemt u gewoon uw hond mee naar ons tuincentrum. Daar kunnen we samen kijken wat er voor uw hond geschikt is, om toekomstige tandproblemen te voorkomen. Bij ons krijgt u GRATIS advies wat voor uw hond het beste is.’