Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00

Volg ons

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt al steeds meer oranje. Op 27 april wordt het natuurlijk weer een groot feest in het hele land, zeker als het zonnetje schijnt. Zelfs als je niet per se koningsgezind bent is oranje een heel fijne kleur. Ook voor diegenen die meer houden van blauw- en paarstinten in de tuin.

Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Vlammend en contrasterend

Oranje bloeiende bollen en planten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer. In de tuin zie je ze vooral in de zogeheten 'vlammende bloembedden' of 'hot borders', in combinatie met geel en rood bloeiende planten. Ben je niet zo'n vurig type en houd je meer van blauw- en paarstinten in de tuin of op het balkon, dan kun je oranje als accent inzetten om die kleuren juist nog meer te laten stralen.

Oranje bloeiende snijbloemen en kamerplanten

Er zijn veel oranje tulpen, zoals de bekende ‘Prinses Irene’, maar ook oranje bloeiende ranonkels, gerbera's, alstroemeria's, chrysanten, lelies en zinnia's. Naast deze prachtige snijbloemen voor in de vaas zijn er ook genoeg kamerplanten die werken als 'het zonnetje in huis'. Zoals bromelia's, kalanchoë's, begonia's, calla's, clivia's, anthuriums (lepelplanten) en de imposante paradijsvogelbloemen (Strelitzia's). Er zijn ook cactussen en vetplanten die oranje bloemen krijgen.

Oranje bloeiende tuin- en balkonplanten

Ook hierin heb je ruime keuze. Een paar aanraders: keizerskroon (Fritillaria imperialis), (dag)lelie, nagelkruid (Geum), vuurpijl (Kniphofhia), Afrikaantje, lampionplant (Physalis), roos, viooltjes, slaapmutsje (Eschscholzia californica), zonnekruid (Helenium) en zonnehoed (Echinacea). Het Afrikaantje, de Oost-Indische kers en de goudsbloem kun je makkelijk zaaien en zijn bovendien eetbaar. Leuk in de moestuin, maar ook in potten en bakken. Er zijn ook oranje cosmea's die je makkelijk kunt zaaien, kijk bij onze zadencollectie!

Wil je op Koningsdag ook met bloemen en planten helemaal in oranje sferen verkeren? Kom dan snel langs in ons tuincentrum in Oosteind! Ons hele team wenst iedereen alvast een heel vrolijke en zonnige Koningsdag!