Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Volg ons

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

Tuincentrum vol fleurige Valentijncadeaus

Maandag 14 februari is het weer Valentijnsdag. Een bos rode rozen zegt dan meer dan duizend woorden. Maar rozen zijn rond deze tijd altijd gepeperd van prijs. Gelukkig vind je in ons tuincentrum in Oosteind veel meer originele cadeaus waarmee je het hart van je Valentijn zult veroveren of waaraan je grote liefde haar hart kan ophalen.

Boeket met een boodschap

Je kunt een bos rozen of tulpen kiezen, maar ook een boeket samenstellen met haar lievelingsbloemen of bloemen in haar favoriete kleur. Of ga heel toepasselijk voor bloemen die haar naam dragen, zoals de iris of margriet. Of breng een symbolische boodschap over met een bepaalde kleur. Rood staat uiteraard voor liefde en passie. Roze wordt geassocieerd met tederheid en romantiek, wit met onschuld en natuurlijke liefde en oranje met vrolijkheid, optimisme en energie. De uitdrukking 'zeg het met bloemen' slaat ook op de betekenis van bepaalde bloemen. Zo staat de chrysant voor voorspoed en geluk, de anemoon voor zorgzaamheid, de gladiool voor overwinning en kracht en de goudsbloem voor dankbaarheid en genegenheid.

Wil je flink uitpakken? Koop er dan meteen een mooie vaas bij. Snijd de bloemstelen thuis op de juiste lengte af en schik ze in de vaas waarin je een laag lauwwater en snijbloemenvoeding hebt gedaan. Strik eromheen en/of een rood hartvormig ballonnetje of knuffeltje erbij en je zit gegarandeerd op rozen.

Rozen voor binnen en buiten

Zoals reeds vermeld: snijrozen zijn rond Valentijnsdag altijd aardig aan de prijs. Maar potroosjes en klim-, struik- en stamrozen voor in de tuin of in een grote pot op het balkon of terras zijn juist voordelig geprijsd, zeker wanneer je de laatste met ‘kale wortel’ bestelt; dus niet in een pot met aarde. Bovendien zijn februari en maart prima maanden om rozen te planten, mits het niet vriest. Verover je geliefde met een roos die in haar lievelingskleur bloeit, die heerlijk geurt en/of haar naam of een uitgesproken romantische naam heeft. Een paar voorbeelden: roos ‘Charlotte’, ‘Cornelia’, ‘Evelyn’ of ‘Maria Mathilda’ en roos 'Lovely Fairy' of 'Guirlande d'Amour'. Voor dames die Roos of Rosa heten is elke roos natuurlijk 'een schot in de roos'.

Bakken vol voorjaarsbollen

Nu volop voorradig: bakken, maar ook manden, schalen en glazen vazen vol bloeiende sneeuwklokjes, mini-narcisjes, mini-irisjes, krokussen, geurige hyacinten en blauwe of witte druifjes. Hoe leuk is dat? Irisjes voor je Iris, druifjes voor 'je druifje'! En als de bolletjes binnen of buiten op het terras zijn uitgebloeid kan je geliefde ze in de tuin planten en volgend jaar opnieuw genieten van je Valentijnscadeau. Strik er eventueel nog een rood lint omheen of steek er een hartvormige decoratie in.

Meer verleidelijks uit ons tuincentrum

Je kunt het ook over een heel andere boeg gooien en kiezen voor romantische geurkaarsen, een exotisch bloeiende of heerlijk geurende kamerplant. Of verblijd Rozemarijn met een grote struik van dit heerlijk geurende én smakende kruid in een terracottapot met een rood lint eromheen. Verwen haar met een vurig accessoire voor binnen of buiten, zoals een windlicht, lantaarn of vuurkorf. Vier jullie liefde met een buitenposter in de sfeer van jullie favoriete vakantiebestemming. Of verras een dierenliefhebster met een mooi vogelvoederhuisje of (ook heel symbolisch!): een vogelnestkastje.

Ons tuincentrum in Oosteind wenst iedereen een liefdevolle Valentijnsdag!